Krysset - Lenestol

Ryggstøtte - Skinn

Overflate/treverk+Setepute type

Setepute farge

Pris: 
22.813,-
We ship to Norway
With shipment Hente i butikk,Industrigata 36,Oslo for 0,-
Produkt: Krysset - Lenestol
Design: Fredrik A. Kayser - 1955
Produsent: Eikund
Leveringstid: 12 uker
 
Krysset er et norsk designikon med et fremtredende kryssbenet uttrykk. Fredrik A. Kayser ble uteksaminert fra Nasjonalakademiet for håndverk og kunstindustri i 1945. Han designet Krysset mens han var ansatt hos Rastad & Relling Tegnekontor mellom 1952-56. De korsede bena former den stående strukturen med mørkere tre negler i leddene som øker den skjønnne skjønnheten. Ryggstøtten er strukket ut som et seil med et stykke lær sydd til rammen. Designet i 1955.
Pur Norsk Eikund Krysset 01
Dimmensjoner og pris
Setetrekk Såpebehandlet eik
oljet - hvitoljet sortfarget eik  Oljet Valnøtt
Pute Gandal 22.800,- 23.250,- 25.560,-
Pute Vadal Uni 23.125,- 23.560,- 25.800,-
 Pute Aneline skinn  24.790,- 25.225,-  28.625,-
 
Pur Norsk Eikund Krysset 02
 
Pur Norsk Eikund Krysset 03
 
Pur Norsk Eikund Krysset dimmensjoner
Pur Norsk Eikund Krysset treverk
Øverst til venstre: Såpebehandlet eik, Hvitoljet eik, Oljet eik, Oljet valnøtt, Svart farget eik
 

Treverk
Krysset kommer i to tretyper med et utvalg av behandlinger: såpebehandlet eik, hvitoljet eik, oljet eik, oljet valnøtt og sort farget eik.

Behandlinger av treverk
Det er viktig at overflatebehandlingen bevarer materialets taktilitet og estetikk, samtidig som de er i stand til å motstå de tøffe kravene i hverdagen. Såpebehandlet tre gir den mest autentiske opplevelsen for et naturmateriale, men vil kreve noe vedlikehold. For en mer beskyttende overflate kommer våre produkter i klar og hvit pigmentert olje. Vi bruker også et matt lakk som gjør det nesten vedlikeholdsfritt.

Merk: Da tre er et naturlig produkt, vil variasjoner i farge og pigmentering oppstå. Tre møbler vil også forandre utseendet over tid som det påvirkes av miljøet der det er plassert.

 

Rygg og setepute i Aniline-skinn
Pur Norsk Eikund Krysset ryggpute
Farge: Natur - Brun - Sort

Lær - Vegetabilsk garvet
Vårt utvalg av lær sikrer ekte kvalitet som blir eldre med skjønnhet. Alle våre polstrede møbler leveres med vegetabilske solbrunte lær. De hudene vi bruker, er solbrunte med en oppskrift på naturlige materialer, som eikebark. Transformasjonen fra rå gjemmer seg til et materiale som vil vare lenge, er en prosess som skjer sakte i trommeltrom. Det er en prosess basert på bruk av naturlige tanniner og maskiner, men de viktigste elementene er tålmodighet og tid.

Vegetabilske garvede lær har en åpen struktur som gjør at læret kan puste, ikke noe annet lær er like behagelig. Blant de forskjellige tanningsmetoder er grønnsakstanning den eneste som kan gi lær et unikt karakteristisk, og samtidig den mest naturlige og miljøvennlige prosessen. Det er i stand til å bli med på komfort og utseende, mote og tradisjon, særpreg og allsidighet i produktet. Vårt vegetabilske garvet lær kommer fra Tärnsjö Garveri og er det mest eksklusive sortimentet i vår samling.

Kromfarging er industristandarden for møblerlær, spesielt når det gjelder offentlig bruk. Som med de vegetabilske solbrune lærene, er Eikund-kilden bare den beste for å sikre holdbarhet. For å garantere lysstyrke og pusteevne, er lærene ferdig med en lys topplakk som gir beskyttelse og semi-anilinkvalitet. Dette opprettholder lærets mykhet og farge i mange tiår framover. Våre beskyttede huder er laget av Sørensen Leather, og er den fineste av sin type.

Vær oppmerksom på: Chrome oppstår naturlig i miljøet i stein, jord, planter og vulkansk materiale. krom III salt er trygt å bruke og ikke giftig. Denne versjonen av krom er IKKE forvekslet med krom VI, som er giftig og er forbudt for bruk i innfarging.

 
Pur Norsk Eikund Krysset Gandal 02
 
Pur Norsk Eikund Krysset Vadal 02

Tekstil
Gudbrandsdalen Uldvarefabrik er en prisbelønt produsent av tekstilmaterialer fra Lillehammer, Norge. Med 130 års erfaring er de bygget på tradisjoner og lokale verdier av skandinavisk design.

Vadal Uni er et glatt og filt stoff fra Gudbrandsdals Uldvarefabrik, og med sitt elegante utseende komplementerer det perfekt linjene og kurvene til våre møbler. Alle farger er utviklet med det formål å forbedre tekstilens følelse og kvalitet, noe som gir noen nyanser et undertrykkende uttrykk samtidig som andre blir rike og dype.
Egenskaper: 92% jomfruull og 8% polyamid / 102.000 martindale / EU-blomst.

Gandal tekstil er også fra Gudbrandsdals Uldvarefabrik, skreddersydd for bruk i offentlige rom, kontorer, teatre og auditorier. Tekstilet har et eksklusivt uttrykk, med en spesiell glans og dybde. Alle farger øker tekstilens tredimensjonale karakter og gir sin uimotståelige iridescens til møbler som den er polstret på.
Egenskaper: 96% jomfruull og 4% polyamid / 80.000 martindale / EU-blomst.

Tips til vedlikehold av tremøbler

Møbler i heltre   Malte Møbler   Beiset/lakkerte møbler
   

Til renhold og utbedring av ubehandlede/oljet/kalkede eikemøbler er en pussekloss et nyttig verktøy.

 

Malte møbler kan ofte være utsatt for slitasje. For å utbedre småskader / slagskader, bruker du et reparasjonsett.

 

Kan rengjøres ved å fukte en myk klut i lunkent vann, tilsatt noen dråper salo. Etter noen år kan lakkoverflaten virke matt. For dette finnes det gode møbelpolisher.