LK Hjelle

01        

LK Hjelle

LK Hjelle lager møbler med fokus på materialvalg og håndverksmessig kvalitet . Helt siden starten i begynnelsen av 1940-årene har fabrikken mellom stupbratte fjell og trange fjorder produsert funksjonelle og vakre møbler med stor lidenskap.

Dyktige håndverkere hadde sitt levebrød her, noen ved siden av gårdsdrift. Produksjonsanlegget besto av snekkeri, materialtørke, lakk- og poleringsavdeling, tapetserverksted og sømavdeling. For enkel varetransport ble bygningene lagt ved sjøkanten. Frem mot 80-tallet ble mye av produksjonen eksportert til bl.a. USA, Canada, Sveits, Tyskland, Holland og Danmark. I disse årene ble det fokusert på Scandinavian Design i mange markeder og flere norske produsenter hadde stor fremgang.

FAGFOLK

Erfarne fagfolk er fortsatt bedriftens viktigste ressurs. Høye krav til utførelsen, nøysom utvelgelse av materialer, gode kvalitetskontroll og innovative løsninger gjør det mulig å konkurrere med de beste produsentene på markedet.

KVALITETEN

Moderne eller klassisk - LK Hjelle leverer møbler som er aktuelle lenge. Derfor består kolleksjonen i dag av flere modeller som har vært produsert i snart 30 år. Alle våre modeller er nøye evaluert. Kun de beste ideene blir lansert i markedet. Produktsortimentet appellerer til ulike smaksretninger. Fellesnevneren er kvaliteten.

DESIGN

Sammen med unge norske designere har LK Hjelle lansert flere produkter de siste 10 årene som har vakt internasjonal interesse. I dag kommer nye produktideer både fra inn- og utland svært hyppig. Men vi ønsker ikke å glemme den følsomme linjeføringen som kjennetegner et Hjelleprodukt. Her er lite overlatt til tilfeldighetene.

NATUREN

Produksjonen er 100 % basert på lokale underleverandører. Slik oppnår en god kontroll, et absolutt minimum av miljøbelastning og at produksjonen foregår under gode arbeidsforhold. Produkter med levetider på flere 10-år er med på å ta vare på naturen. Hvis kunden ønsker å skifte tekstilet gjøres dette enkelt på fabrikken. Det er en vesentlig del av dagens aktivitet som dreier seg om å trekke opp igjen møbler kunder ikke har hjerte til å kaste. Og sånn bør det jo være med miljøvennlige produkter.

MILJØ SERTIFIKAT ISO 14001

Vi skal kontinuerlig bli bedre på miljø ved å utvikle egen miljøkunnskap, skape bærekraftige produkter, forbedre påvirkningen av miljøet og tilfredsstille alle miljøkrav.

UTMERKELSER

Flere av våre produkter har ført til utmerkelser. HAL - Hedersprisen, Norsk Designråd BREAK - Nominert til Hedersprisen og Merket for god design, Norsk Designråd, Årets møbel, +1 prisen Forum UGO - Merket for god design - Norsk Designråd, Wallpaper Design Award, Nominert til Blueprint Award Tipo - Merket for god design - Norsk Designråd Enveloppe - Bobedre Prisen 2010

02        
03        
04        
05